Followers

Sunday, December 30, 2012

Hentam saja lah labu~

Assalamualaikum....
Ok...arini lagi berapa hari jer lagi nak exam...adooiii...study?jgn kata la bnyk lg kut..huhuhu...yg dh bca pun kena revise balik....tp tgn n minda ttba terasa nak update blog nie...huhuhu...
Entry x bernama bleh x untuk hari ini?just ttba teringat pasal entry lepas n suddenly terpk oo..mungkin dia telefon sbb entry tu la kut...btw, kut2 la dia baca kan..saya xnak pape dah..cukuplah bnyk kali sya kena dgn akak..penat dah asenye..hmpir 3 thn...mungkin selama nie sabar saya masih mampu dibendung tapi utk sekian kalinya yg terakhir kali saya dah x mmpu dah...dalam hati??biar Allah jer yg tahu apa kita rasa waktu ni kan.....
Next~my new rumate..heee~dia nie akk....mmg akk sbb dah kawen pun n tgh pregnant...huhuhu...siap morning sickness lg..tkut plak tgk..bukan apa, terbayang cmna aku pregnant nti..hahahaa....gedik nak kwen!!!akk ni ok la...bleh jgk la sembang2...dia pgl ak wani k..huhu...mcm family aku plak..adeehh!!pape pn still di tahap okeyh!!>_<
Next~nak exam kan?haa..,gud luck kepada semua masyarakat uni yg nk exam..hahaha....blog ni just utk aku luah jer yg terbeku dlm minda....mmg bnyk bab cinta sebb gedik nak kwen!!wakaka...pape pn stdy kasik habs dulu haa..itu pesan mak...baik~
Next~tersangt la rindu hidup as student mcm 1,2 n 3 year dlu..bkn apa...dlu banyak sgt join aktiviti...tp thun nie diam,sepi,bisu...sem dpn pun bakal sama n more worst sbb ke klntn..jauh dari induk techenta nie...hahaha...mmg bakal homesick teramat sgt....:(
Next~nak smbung stdy balik...bubye...assaalamualaikum....>_<
Peace no war~

Wednesday, December 5, 2012

hati kini??

assalamualaikum....
ok..hari nie tetiba terasa nak kembali ke laptop..hehehe....
btw, nis pun sbb my frend baru tau i ada blog okeyh..hehehe....mallu plak ase..heee~pape pun xkisah la kan..
kenapa my entry kali nie berdasarkan hati kini??
sebab....
1. ada sorg mamat nie duk mai rujuk dengan aku balik....mmg xbest...huhu..cukuplah sekali disakiti xkan ku berpaling....hanya dia dihati kini...huhuhu....punya stress dpt msg mmt tu setiap hari..xkira la pg ke, petang ke, mlm ke...lunch ke...adoooiii...gila talak ke kamu??huhuhu....
2. ritu, ada la sorg gurl nie...dah gila gamaknya...dihentamnya aku dekat twitter....adooiiyaaaiiii kak!!saya dah xnak dah laki awak tu...dia yang datang cari saya...kol saya, msg saya....gila x???selama nie xpenah pun aku nak sound that gurl pasal apa laki dia duk buat belakang dia..bukan apa, xnak benda x baik berlaku kat korang berdua...tp bila dah msuk line twitter gua mmg wa hangin satu badan..dah2 la tu...klu ase dah meroyan sgt, g la ikut laki ko g mana2...kan senang.....dalam hidup nie, kadang2 bukan perempuan yang mengoda, tp lelaki tu yg mengatal...buat apa aku nak laki dia???bukan bleh jd laki aku pun...lagi pun dalam hati ini ada sorang je...Mr. Polaroid..walalala
3. my cousin??huhu..masalah gak nie..ditelan mati mak, diluah mati ayah??betul ke nie?mcm merapu jer kan??huhuhu....btw, to mr.p...saya xde pape la dgn dia...biar la dia apa pun..tp saya tahu, dia xkan dengan saya...dan saya pasti saya bukan dengan dia...nie sbb dalam hati dia pun ada org lain...nk kata awak jgn risau xleh jgk...tp senang kata jgn la risau sgt yer my dak cik!!hehehe...(yg nie out of entry)
4. yg nie bukan soal cinta aku, tp cinta org lain..just nk clarify jer....bukan aku takut angkat kol ko sbb ko nak mrh aku, tp aku sakit hati bila awek ko ckp mcm tu kat aku....mmg awek ko kawan aku, tp...kalau org tuduh ko ko rasa apa???sng kata bukan ko la...klu org tuduh awek ko, apa awek ko rasa...hangin jugak aku hal nie....si gurl ckp yg dia xnak ase pelik bila jumpa aku, skg nie nak tnya.....u or me y ase pelik bila kita jumpa??aku ok jer...layan cam biasa...klu u yang ase pelik2 or xselesa...itu tndanya u yg ada problem....cukuplah aku duk dgr drma mcm2 u dgn my frend lg sorg....adoooiii....jgn merayu pada dat other gurl utk lepaskan pkwe ko bleh???bila aku dengar cmtu rasa malu la beb!!!ase mcm kwn aku sorg nie yg terhegeh2..sorry ckp..sgt x sker...tp mungkin bila aku di tempat yang sama aku buat camtu gak...tp bagi aku kalau dari skg xleh setia, xpela...baik aku tinggal aje...dari dah kwen, beranak pinak nanti laki buat hal mcm kes no 2 x ke pening???
5. naper entry ku hati kini??sbb dalam hati kini hanya mr.p....mungkin org kata kita x bleh terlalu gembira sbb bila kita terlalu gembira, Allah akan tarik nikmat tu balik....bagi aku, jika ada jodoh x kemana....asalakan masing2 menjaga diri masing2 untuk menjadi yang terbaik...In shaa Allah semuanya akan sempurna...amin~

akhir kata, maaf jika entry nie buat sesetengah org xselesa....>_<

assalamualikum.....

Thursday, November 22, 2012

Nah!!mnusia mmg xleh dipercayai...

Maaf..xde apa yg mampu aku nak katakan..tp apa yg aku cter??hurm...ntah la..senang kata manusia mmg xleh caya..perlu ker diberitahu???lelaki perempuan sama saja..tp aku tersepit...senang kata mmg aku xleh dipercayai la kan??xpe...hurm..1 je..aku rela la pape pn..mmg salah diri..fine~

Saturday, November 17, 2012

Mulut manis ada gula~

Kadang2 dlm hidup nie kita xtahu apa sebenarnya yng kita cari..mungkin take time kut kan..mungkin~
Kadang2 org yang kita nak dah ada dpn mata,tp kita still mengharapkan yang lain...bukan mksd aku yang aku mengharapkan yang lain..tp itu semua dulu...hati sentiasa katakan yg aku ingin dia...tp hakikatnya aku sedar,dia sentiasa elak dari aku...then anything end..start new life...
Kali nie just nak ckp pasal lelaki yang suka bermulut manis...hurmm...dont they think yg bila diaorg ckp ayat mengayat that gurl akan jatuh hati?cuba la think about other people jgk b4 buat mende merepek kan..konon syg la cinta la..last2 lost cmtu n buat that gurl terkebil2 n paling teruk bila buat that gurl ase mcm dah feeling habis..adeeehh!!sekeyh jgk laki tu kang..huuhu
Mungkin cinta buat that gurl senang nk dpt tp bukan senang untuk kekal selamanya..hurmm...
Napa aku ckp mcm nie mlm nie? Sbb i was thinking bout somebody...yeah!!gurl yg jd mgsa that guy..hurrmm..n i hope my bdkkecik xmcm tu k...sekyh laju2 kang..heee~
Dak cik demm...so to dak cik..cpt2 baik dmm..nti baik dmm dpt upah k....love him!!

Wednesday, October 17, 2012

Kadang2 kita lupa~

Assalamualaikum..dah lama asenye x menaip blog nie..isk3...btw, td g melawat mmber yg bru sja kehilangan ayahnya....mmber nie sgtlah ak anggap mcm adik ak sendiri dah...dia la y plg ak rindu bila duk dlm bilik nie...xpernah dgr dia merungut walau mcmna pun yg jd dkt dia..ak harap dia akan sbr hadapi semua dugaan ni...hnya org y kuat sja y mmpu nk hadapinya...
Apa yg dia cita td jd iktibar dkt aku..bkn apa,tp untuk lebih menyayangi org tua y kita ada...ibu bapamy dah besarkan kita selama nie....tiba2 ak sebak...terasa macam xsanggup menjejakkan kaki ke klntn..
Sungguh, aku xsanggup biarkan mak aku sorg2...walaupun selama nie suka sgt gaduh dgn mak aku, tp aku still ada hati n perasaan...sapa y sggup nk tgglkan mak sorg2 dkt umah tnpa sapa2 y menjengguk?siapa y tegar untuk melihat seorg ibu y tidak mampu berjalan sendiri memasak nasi y. Padahalnya masih mempunyai seorg anak y tidak sngup menjaga ibunya....ibuku sgt tabah dgn sikap anak2 nya itu y lgsg tidak sedar akan pengorbanan seorg ibu y telah bersusah payah melahirkannya walaupun dalam keadaan y tidak sihat...ya Allah berilah kesedaran kepadanya ya Allah..kalau boleh setiap masa aku ingin bersama ibuku itu ya Allah.....
Tiba2 aku kelu...kelu apabila ibuku menitis kan air mata....mak,kuatkan diri mak....adik sentiasa akan pulang....
Masih terdengar esak tangis ibu tua itu y mengenangkan nasibnya...huhuhuuhuh....

Bersambung~

Wednesday, September 26, 2012

hati~

semua org ada hati,
semua org ada perasaan,
tp...
hati ini milik siapa??
kelu,
lidah kelu tanpa sebarang kata..
senyum??
jelas sudah tidak terukir lagi...
wajah??
oh!!mungkin sudah berbah menjadi singa barangkali...
aku gagahi hadapi semua walau aka terasa perit...
aku bangun jua walau aku rasa sakit...
aku bangkit dengan longlai walau aku terpaksa menjadi gagah se gagahnya...
noktah!
bukan sekadar noktah...
masih belum selesai ceritanya...
hati??
penuh kekusutan...
jiwa??
ilang melayang-layang tanpa aku terbang melayang...
mungkin ini sudah suratan maka aku bangun dgn harapan...
kusut??
terasa bgai tidak mahu hilang.....

~hari serabut diri tanpa kenal siapa diri~

Saturday, August 4, 2012

nukilan aku untuk si dia~

assalamualaikum....
entry arini nukilan aku untuk si dia...yup...untuk dia hye!!heee~
arini dah msuk 2 minggu puasa kan..and sedar xsedar dah masuk 2 minggu si dia jauh dari aku n dah masuk 2 bulan kami bersama....rasa mcm dah lama jer...cuma puasa jer rasa sekejap sangat...mungkin sbb nak exam kscp kut...
btw,
untuk awak ahmad akmal anuar~
saya mmg suka cari pasal dengan awak kan..
saya memang suka kasi awak marah...
n saya memang suka buat awak rasa penat nak layan kerenah saya nie kan....
n saya memang suka tanya awak soalang yang pelik2 kan....
n saya memang kuat jeles kan???huhuhu...
saya sebenarnya pun xtahu nape saya suka sgt buat semua nie dkt awak...
mungkin sbb lps saya buat sume nie awak akan pujuk saya kut...huhu
yang pasal jeles tu mmg semula jadi...
kuat jeles...huhu...sian awak penat...
awak jangan la kasi saya jeles sgt....
saya pun kadang2 penat jeles..
tp awak jeles lg saya takut...
seram...
ase mcm xduk atas muka bumi nie dah...
hehehe...>_<
erm..tp kadang2 awak suka cakap..."saya nak eppy,tp awak mcm nie plak"
bukan saya xnak eppy...tp...hurmm...saya suka awak pujuk saya...
klu x asyik kenakan saya jer kan...penat jugak...heee~
kadg2, saya suka compare kan awak kan??
erm..bukan apa...selama nie xde org yang marah saya direct macam awak buat..
n xde org juga yg ckp tinggi suara mcm awak...
mungkin sbb tue saya macam nie...
mcam awak ckp..."anak MANJA"
awak pun penah cakap kan..."klu org xtahn dgn awak ni susah"
mekasih awak sbb tahan dengan saya...
tp...
jgn sampai tiba2 awak ilang dari idup saya sbb x tahan...huhuhu
bukan saya mintak, tp mcm itu yang saya tkut....
mungkin sbb bnyk sgt pengalaman saya yang sebabkan saya takut..
hurm...
macam yang saya cakap...
saya bukan mencari seorang yang sempurna...
tp saya mencari org yang dapat memberi kesempurnaan kepada saya...
dan saya harap hubungan kita nie kekal selamanya...
insyaAllah....

kenapa post di blog dan x msg aje??
bukan tujaan nak menunjuk...
tp klu dkt hp nti lama2 hilang...
tp dkt sini untuk selamanya....

gtg...

saya kata lepas teraweh...tp sblm berbuka dah siap...
>_<

selamat berpuasa semua....

nukilan~ Hazrina

Wednesday, July 25, 2012

bagaikan ada sesuatu

assalamualaikum...
hari ini aku mula mencoret lagi kisah kehidupan ku pada masa cuti ini...
bukan apa....hati ku seperti berbisik sesuatu...
bagaikan ada yang tidak kena pada hari ini..
apakah???
aku masih cuba mencari kepastian...
kali ini aku terfikir...
berfikir....
dan juga memikirkan...
bagai ada sesuatu di hati ini tika kala ini...
adakah aku telah melakukan pencaturan yang salah dalm hidup aku??
adakah aku melakukan sesuatu dengan mengikut kata hatiku ini tanpa memikirkan yang lain??
aku buntu...
buntu tanpa arah tuju...
aku kelu...
kelu tanpa ada apa yang mampu ku katakan...
hatiku berdetik...
bagai ada sesuatu bakal berlaku..
apakah???
aku masih kelu.....
mencari jawapan dalam kegelapan malam...
bagai ada sesuatu yang aku inginkan kepastian....
jika dia milikku...
satu aku dengannya...
tapi jika tidak...
jauhkan aku darinya,...
bukan aku memaksa...
cuma....jika semuanya nyata...maka tidak perlu kau selindungi...
bukan aku tidak percaya...
tapi...hati kecil ini sering kali ingin kan kepastian...
kenapa??
mungkin pengajaran lama mengajarku....
supaya aku tidak tersilap langkah lagi...
supaya pisang tidak berbuah 2 kali...
aku inginkan yang terbaik...
mmg betul katamu...
belum masanya lagi....
tapi kini.....
Ya Allah....aku tahu, aku bukan yang terbaik...
tp izinkan aku menjadi yang terbaik buat dia....
insyaAllah...

p/s: bukan niat hati untuk tidak mempercayai...tp hati ini sering kali kuatir pisang berbuah 2 kali...
sekian nota dari hati....
yang kini masih belum mengerti....
bagai ada sesuatu...
yang belum aku tahu....

Tuesday, July 24, 2012

rindu~kasih~cinta

Assalamualaikum...
terasa dah lama x update my blog kan...hurmmm...
no hot story,so xnak update..bleh??lalala~
hari nie klu ikutkan ramadhan yng ke-5....baru 5 hari puasa...tp dah pk nk g bli baju raya kan....
btw....y my entry macam nie??
okeyh...mula2...
rindu~apa itu rindu???mcm2 rindu nie......rindu nie satu perasaan yang sukar digambarkan....perasaan yang lahir tnpa kita mintak....tp kita selalu kata rindu kan...rindu nak shopping, rindu nak tgk wyg n mcm2 la....rindu pakwe??dah selalu dah....bleh???hehehe.....kadang2 rindu nie tanpa kita sedar,kita tahu yang kita rindu.....hurmmm....
kasih~kasih nie juga 1 perasaan yang xdpt kita lihat...tp dapat kita rasa....rasa kasih akan binatang,kasih akan manusia dan kasih akan segalanya....kasih nie semua boleh....antara sahabat dan segalanya....sebab tu org pgl kasih sayang....
cinta~cinta nie hanya 1 iaitu cinta akan Allah....n lain2 cinta tu cinta untuk mak n abah n cinta untuk kekasih hati.....
naper entry macam nie?actually aku pun xtahu....tp itu la yang aku nak cter pagi2 nie.....otak tgh kosong....jiwa inginkan ketenangan yang ase dah lama aku hilang sejak aku pergi jauh.......
k la.....gtg....
assalamualaikum.....

Friday, July 6, 2012

after 1 month

assalamualaikum....
ok...ttba arini tergerak hati utk kembali kepada hobby lama....
fine~dah lama x update..waktu exam jer duk rjin gila update...time2 xexam nie x plak update kan??hahhaa...
btw, today, mr.polaroid mula meninggalkan penang....n at the same time me too...but aku x sker guna ayat tinggal2 nie...so just say he being far away from me....=(
sedeyh???ermm....no komen....sebab???hehehe....sendiri mau ingat la kan....mmg sedeyh tahap gaban...nak dikatakan sepanjang kami bersama xpenah kut jauh2 lama2 gini...but hopefully dia balik la 10hb nie...huhuhu...
tiba2 lost nak ckp apa kan?huhuhu....
tp yang paling lawak skali bila CAK punya minyak tuti digntikan dgn minyak petrol....adeehh!!!seyes aku mcm blur jer time tu tau.....huhuhu....
pastu plak nak start CAK pagi tadi...pagi ke??pkul 2 lbh gak arr....time matahari atas kepala...adeeehh!!!punya la susah...ampun.....saya nie kurang skit start 2 mtor nie...hahahah
n now..dah balik bilik after ke bilik grkan sbb ase xtahu nak buat apa....huhuhu....
n my prince plak main futsal....n me???layan korea...hahaha.....dah jd habit plak dah...lalala~
n i think esok or lusa sampai la aku kat umah nie....sbb nak ntar kete...pas nie kena pjm CAK la...sbb kete kena service...huhuhu...tata ACJ....gonna miss u.....
tu jela nk update pun...bosan tahap karma....dada~
gonna miss him lot!!>_<

Tuesday, June 19, 2012

kawen~

assalamualaikum...
okeyh!!rini tajuk kahwin...senang tulis kawen....sob3
naper kawen???
bukan aku yang nak kawen....tp...hurrrmmmm...
asyk kena lamar jer aku mgu exam nie...
bnyk kali plak tu...
huhuhu...
bukan xnak kawen,tapi....hati aku bukan untuk dia....tp untuk yang lain....
dulu mmg sangat 'gedik' nak kawen...
siap kata kat mak lg....'kalau ada org masuk minang terima jer...adik xkisah...sbb tula jodoh adik'....
skg???ya Allah.....aku baru bertemu cintaku..kenapa dugaan sebegini???sob3....
adakah apa yang pernah aku ckp dkt mak dulu menjadi kenyataan???
sapa yang masuk minang dulu dia jodoh ku???
huhuhuhu.......
im speechless...
mna idaknya...ini soal masa depan tau...sob3....aku sayang my mr.polaroid.....huhuhu
lg pun lmbt lg nak hbs stdy nie haaa....jangan la duk buat gila nak p minang aku...sob3...
to him~sudah2 la awak...saya sampai xtahu nak ckp apa.....mmg Allah tetapkan...tp jgn memaksa saya...
to my mr.polaroid~beb,saya sayang awak jer....sila lah habis study cepat2...bukan desperate...at least ada alasan kukuh skit untuk mak....macam awal sgt kan???but this what we have to face...sob3....saya mintak maaf~
teringin untuk mengeluh~kenapa time kenal my prince la mcm2 happen kan????sob3......

Sunday, June 17, 2012

new life....new journey....with big problem.....

assalamualaikum...

besok???exam okeyh!!but im still not finishing my study lg...sgt siksa...hurrmmm
hati??sgt xsedap rini....kenapa???i dont know who.....but....im quite sedeyh might be???
sakit hati???ya Allah...seyes i dont know what this feeling all about.....sob3....='(
all this happen because of what??me???yeah!!think so....
aim,going to sarawak dah....miri....az,with all the words that pointed to me....am,omg!!!!i need to get strong!!!
seriously....aku letih...but i know,he also try to be strong too....
but i have to see all this things....
i have to face it...
i have to learn how to forget all this thing....
i have to be strong...
i think....
i want to run away from all this things..
i scared!!!!
dont know what to said....
but i really messy with all this thing!!!!
until all his life too messy because of me....
im not a good person if compare to rose(change to malay)
im not a good person if compare to other nice and beautiful girl...
i am what i am..


gtg.....really need a shoulder to cry on!!!='(

Sunday, June 10, 2012

hadirnya cinta~

Kau permata, 
Kaulah intan, 
Disanubariku. 
Kau pujaanku, 
Kau idamanku. 

Sinar rembulan, 
Menerangi jiwa, 
Oh asmaraku, 
Kau yang kucinta, 
Hangatnya cintamu. 

Tiada yang lain, 
Kaulah satunya, 
Antara beribu. 
Cintamu sehangat 
sinar mentari, 
Membakar jiwaku. 

Hadirnya cintamu, 
Membawa bahagia, 
Dalam hidupku. 
Bagaikan bulan, 
Dipagari bintang, 
Dimalam syahdu.


a song that he like~

Tuesday, June 5, 2012

mr.polaroid

assalamualaikum~
hari nie tiba2 jari2 nie ase gatal nak menaip...opss~hihihi
btw..today is 6hb if i not mistaken yer....nper kali nie entry aku mr.polaroid yer??bcoz.....saya mrs polaroid..isk3...gila perasan...hahaha
but b4 that aku nak cter pasal my love yang dulu kan...hurrm...i think he wanna married already meyh...huhuhu.....sedeyh??mmg sedeyh...tp....bukan jodoh aku dengan dia...walaupun aku tunggu dia dkt 2 thn??pergh!!macam setia gila kan??hahaah....itu dulu...cter dulu...skg aku nak bukak buku baru with my mr.polaroid...
hurmm....mr.polaroid?macam mana aku bleh kenal dia??dgn tgk pic polaroid dia la....hehehe...lg pun dia kawan my twin yg lain mak n lain bapak...hahaha....funny pun ada...mana idaknya,xpenah jumpa,xenah tegur,tup2 aku jatuh hati dkt dia??dah la susah sgt hati aku nie nk jatuh kan??isk3....n...kalu ada sape2 yang kata aku jatuh hati sbb ex aku nak kwen...the answer is nop!!i'm not!! i like him b4 i know yg my ex nak kwen ok!!clear???hurrmmm....but aku still takut la..takut if mcm dulu...mula2 jer eppy n finally air mata darah punya ending kan??sengal la!!!
but im hope sume akan ok n we kekal until the end~
Amin.....n thanks to my twin also sbb tunjuk pic dia dekat aku...mekasih syg!!hihihi...
gtg....need to study...final is just around..sob3...>_<

p/s:dont think dis the right time to upload his picture...lalala~

Thursday, May 17, 2012

setiap yang berlaku ada hikmahnya

assalamualaikum.....
haii....hari ni nak masuk jumaat yang mana hari kejadian dah 1minggu berlaku...hurrrm....ntah la weyh...semua yang berlaku ada hikmahnya....aku berserah dengan semuanya.....mungkin dengan apa yang berlaku aku xakan rasa kehilangan kalian bila kalian dah grad nanti kan......
aku hanya persimpangan hidup kalian semata-mata.....walau hati perit kerana semua terjadi kerana aku....tetapi hati aku tetap bersyukur kerana yang terjadi ini bakal mengubah hidup aku agar tidak merindui kalian 1 ketika nanti.....
Ya Allah....aku terlalu rindu akan k.Aida...k.Ct,k.Naz dan semua akak2 aku.........seorang demi seorang pergi meninggalkan diri dan hidup aku kini.....mungkin selepas ini kita tidak akan berjumpa lagi kerana aku akan pergi jauh dari hidup kalian....ya....cukup jauh.......jauh sehingga aku rasa aku mampu jauh dari kalian walau ketika dan saat waktu ini aku terlalu merindui kalian yang sudah hampir 3 tahun bersama- sama aku mengharungi susah senang bersama.......
hari ini aku hanya mampu luahkan segalanya dalam sekeping nota yang aku rasa cukup memberi coretan kepada hidup kalian...jika itu yang kalian inginkan...aku turuti...kerana aku yakin.......ada hikmah di sebalik kejadian yang berlaku.....
mungkin kalian akan lihat aku xseyakin dan setabah dulu....kerana sungguh!!!aku terlalu lemah untuk semua ini setelah sekian lama hati aku begini.....akan aku biarkan hati aku sebegini sehingga aku rasa cukup sampai disini....
kalian.....jika itu mahu kalian...maka aku rela undur diri...pergi jauh dari hidup kalian agar kalian merasakan tanpa aku kalian lebih bahagia.....
AKU UNDUR DIRI UNTUK KE SEKIAN KALINYA........

aku tahu kesalahan ku......

tiba- tiba hati terusik untuk mengosongkan hati dengan segala segi masalah yang dihadapi kini....
1-kehilangan sahabat atas kebodohan diri sendiri
2-kehilangan maruah diri atas kebodohan diri sendiri bila x menjalankan tanggungjawab dengan baik
3-kehilangan kekasih hati yang selama ini memang telang hilang,tetapi kini untuk selamanya
4-kehilangan kasih sayang dari diri sendiri apabila cuba mengubah hidup diri menjadi seorang yang terlalu mementingkan diri sendiri
5-kehilangan segala-galanya hanya kerana aku ini hanyalah manusia yang tidak tahu menjaga hati dan perasaan org lain???

cukuplah kehilangan segalanya pada hari ini....namun aku tahu ini adalah kerana salah diri aku sendiri yang tidak tahu menjaga hati orang lain??tapi aku penat!!penat dengan segala yang terjadi...aku hanya insan yang biasa yang punya hati dan perasaan tetapi terpaksa membatalkan hati dan perasaan aku demi orang lain????

bukan aku xtahu semua salah aku atas apa yang terjadi....tetapi aku juga manusia yang kadang kala melakukan kesalahan dan kesilapan dalam hidup ini......

aku tidak mampu berkata apa....seperti kata pepatah, terlajak kata buruk padahnya......ya Allah.......aku ingin lari dari semua ini....tetapi aku tidak mampu berlari sepanjang hidup aku untuk menghadapi semua masalah yang aku hadapi.........

Monday, March 5, 2012

terasa ingin membawa diri


assalamualaikum....
hai...dah lama ase x tulis blog...hurrrmmm.....
pape pun hari nie emosi aku kurang stabil.....
menjana idea menulis blog malam nie smbil dengar lgu persimpangan aku berdiri.....
too touch....hurrrrmmm....
hati,
kenapa masih ada rindu?
kenapa kini masih hadirnya CINTA?
dikala hati sedang merawat luka?
dikala hati masih memerlukan ruang?
dikala hati rasa ingin menyepi?
dikala hati menyatakan tidak?
CINTA itu hanya seketika bukan?
CINTA itu hanya membuat aku sesak bukan?
CINTA itu membuatkan aku berada dalam dunia sendiri bukan?
CINTA itu haruskah hadir wahai hati?
kini aku kembali membawa diri dalam khayalan CINTA?
kini aku kembali mengenal erti CINTA?
kini aku ingin sakiti hati ini dengan CINTA?
kini aku tidak mampu untuk menolak CINTA yang hadir?
kenapa mesti CINTA?
kenapa mesti CINTA?
Kenapa mesti rindu yang bertahta dihati kala CINTA?
kenapa kini aku terlalu ikut kata hati ini demi CINTA?
Sungguh kini aku buntu........

sekian~
p/s: aku terlalu rindu kamu.......tp..........

Saturday, March 3, 2012

di sini bermula~

olla~
hari nie wa ada dekat cbc felda Gunung Besout 2....
weee~seronok mmg seronok...
tp mcm biasa,human mna bleh ubahkan??sume org still sama tanpa ase yang org lain ase...
ko penah ase yg org lain ase???mungkin x...tp x apa...aku maafkan kau....
miahahaha....ase baik sgt weyh!!!>_<
malam punya slot as usual la...xramai yang hadir...nmpknya malam2 x leh ada aktiviti la....huuu~
pape pun,wa harap semua nie dapat suntik sedikit minat diaorang...chill bro!!!>_<

Friday, February 3, 2012

kau lelaki yang xpunya hati perut???

sebelum memulakan segalanya ingin aku mulakan dgn Bismillahirahmanirrahim.....
ya Allah....kau tenangkanlah hati hambamu ini ya Allah....
ok get set go!!!!
hari nie or b4 ari nie mmg aku sgt tergamam.....
mna idaknya....tetiba...mamat yang dah hancurkan hati aku tup2 add aku......
ya Allah....xmalu kah kau???
dah la kau guna aku dgn amik duit aku,skg nie kau bleh add aku dlm fb tnpa ada rasa bersalah????ya Allah.....saat itu aku terasa yang kau nie x punya harga diri atau ati n perasaan???
wajarkah aku berkata demikian???
sesudah kau ragut hati aku,kau campak hati aku bagai aku hanya sekeping kertas,kini kau duk merenyeh dkt aku balik???adduuhhh!!!!!!
kau pernah rasa pedih hati???kau pernah rasa tidak dihargai??dipermainkan???kau mmg xda hati perut!!!!kau manusia yang sangat kejam bagi aku!!!!
kau mmg xada perasaan....
apa yang mampu aku gambarkan adalah....kau campakkan seorg wanita yang ounya hati yang sgt suci untuk cinta ini seperti sampah apabila kau rasa sudah tidak ada cinta dihati kau....
kau tinggalkan dia dalam tanda tnya tanpa sebarang kata2 yang menjelaskan maksudmu....
mungkin wanita atau perempuan yang paling aku menyam nk tgk tue dah tinggalkan kau...sebab itu engkau kembali kapadaku???
maaf!!!
aku xingin pisang berbuah 3 kali....
cukuplah kau hancurkan hati aku hanya dengan pengenalan yang singkat iaitu 2 minggu....bagi aku,
kau LELAKI KEJAM TANPA PUNYA HATI PERUT!!!!!

Friday, January 6, 2012

lelaki~


assalamualaikum....aip2.....
heeee~
arini baru bkk blog kan...biasa la....munggu exam la katakan...hurrmmmm....okeyh!!
kembali kepada entry pepagi buta nie...heee~lelaki????kenapa entry lelaki???meh nak cter meh!!!

1-lelaki nie merupakan pemimpin dalam keluarga
2-lelaki adalah peneraju dalam perhubungan tapi x lupa juga wanita tau!!!hey ladies!!!u in!!!hohoho
3-lelaki ni bnyk species.... ada yang playboy???mata duitan???n suci macam kain putih!!!ops!!!tipulah....suci is just for baby okeyh!!!
4-lelaki nie...hurmmm...susah kamu wanita nak paham....kekadang???ok la sgt.....kekadang???hurmm...sakit hati hanya tuhan jer la yang tahu....
5-lelaki oh lelaki.....kenapa susah mau setia???eh!!!!ladies pun ada jgk kan???nop la...dah entry lelaki...so lelaki la kan??heeee~
6-lelaki.....suka sgt la x berterus terang....okeyh!!!lats say...if u nak serious...just serious...dont play around dgn other gurl....bukan apa...pedih,pilu hati gurl yang duk tgu kol n msg dari lelaki tau!!!heee~chill up erk ladies.....
7-lelaki????oOOooo.....mmg suka main hati org erk??isk3....sian gurl....gurl pun sama...tp as usual..gurl alwasy find the best....but sometime tue...hurrmmm..dapat paling hampeh!!!!
8-berbalik kepada topik di atas....mata duitan???ermm...might be....hanya sker hang out if that gurl ada duit jer...if not,tgl mcm tue mcm gurl tue tunggul n buat gurl tue ase....down!!!eh!!!ladies ramai lagi k kat luar sana!!!heee~
9-lelaki.....opsss~u so suweett....dpn2,pjk semut pun x mati...belakang????pjk gajah pun mampus beb!!!hahaha...
10-lelaki is just a man!!nothing more then that...

chill up okeyh lelaki diluar sana....u still the man!!!u sure?????zassss~

assalamualaikum.....
>_<
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cinta bersatu~