Followers

Saturday, January 19, 2013

memories~

assalamualaikum...
hye2...dah pagi kan...btq, aku blum asa nak tido dgn my prince lg..hehee..
dah lama asanya x menaip blog nie...n now im listening to cinta bersatu sambil idea mengalir bagaikan air yang tiada penghujungnya!
tetiba tadi tergoogle nama sendiri...addooiii!!memories lama mai balik...
n at dat moment baru aku sedar, banyak rupanya pic aku yang org bleh tgk...in fb mmg dah hide dah yg mana perlu..just for the person that i know jer..but others, rupanya ada dlm myspace,hi5 n tagged!
funny giler ase bila dulu diri ni main redah buat jer segala bagai social networking yg ada kan?hurmm!shame3!!
then tadi baru la kalut nak cari password for that site untuk mendelete all my pictures and my account..hmm!
banyak memory yang ada selama nie..pahit manis n sebagainya...
dulu tanpa rasa segan silu letak jer pic dengan pakwe kan..nk show off la katanya yg kita ada bf!but now baru sedar...kalau sampai ke jinjang pelamin xpe jgk...nie x!!lg pun pk2 balik...biar kita dgn dia jer yg ada memory tu untuk dilihat berbanding org lain yg melihat...dulu x pernah ase malu ke mende ke, skg baru rasa...hmm!need to change a lot!im serious!
skg nie mungkin sebab dah dewasa, dah nak masuk 23 dah pun cik kak!ish3!tua rupanya..ekeke...n ramai member2 dah nk kwen n dah kawen...hahaha...xpernah terlintas dalam kepala otak nie kawan yg dulu main time kecik, beljar time u sama2..bila g umah bujang masak sama2 dah kawen!hmmm!itu namanya jodoh...time nie la asenye perlu kita pk dlm2...xguna cinta bagai nak rak kalau xkekal selamanya...n skg ase nyesal plak...yela..kalau la dlu x gatal2 nk cinta monyet!mesti skg dah further study tmpt lain...hmmm!itulah namanya ketentuan Illahi...semua yg terjadi ada hikmahnya...hanya kita dapat mengubah apa yang akan datang jika kita sedar dari awal akan kekhilafan diri kita nie....
tp untuk aku..mmg tgh bercinta...pape pun habiskan study dlu...kejar masa depan masing2!bnyk lg nk kena baiki diri ini...hmm!shame on me!and skg pun kalau nk kwen pun aku pk, xpuas lg nk berbakti kat mak n abah...yela..abah dah bnyak berkorban...mak pun apa kurangnya....
yang dah kawen xpela..dah keje..at least duit sendiri ada untuk bg dkt parents...aku nie...at least 2thn or 1thn keje kut...nk hbs kan all my money for my parents..niat hati nak bawak mak g umrah...yela..haji mak xdpt pegi dgn abah,so nk g umrah dengan mak..insyaAllah...
i think tu jer kut bout memories...hmm!!need to change myself for the better generation....
btw, b4 terlupa about issue "listen" n politics, kita semua dah besar untuk menilai yang mana baik mana buruk...xsemua yg bruk tu buruk, n xsemua yg baik tu baik...kita bukan malikat or rasullulah...kita hanya hamba Allah yang menumpang di muka bumiNya...xperlu kita nk bertelagah..baik bersatu...faedah nya banyak dri kita berkelahi bertegang lehe sesama umat islam...think about islam n insyaAllah, we be in peace!!
Asslamualaiku....
"muhasabah diri untuk berubah kerana muhasabh dapat menyedarkan kita...insyaAllah".

nukilan!
seindah kata~

Membuat nasi lemak!!

Belajar membuat nasi lemak~
Caranya adalah:
1-nasi 4 kepoi
2-santan rm3
3-halia skit
4-kayu manis 1/2
5-lada hitam
6-daun pandai 3 helai..
Kuahnya macam biasa la..ikut yg kita suka sambalnya yg mcm mana..hehehe
Keja masa cuti dgn keluarga..>_<
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cinta bersatu~