Followers

Wednesday, July 25, 2012

bagaikan ada sesuatu

assalamualaikum...
hari ini aku mula mencoret lagi kisah kehidupan ku pada masa cuti ini...
bukan apa....hati ku seperti berbisik sesuatu...
bagaikan ada yang tidak kena pada hari ini..
apakah???
aku masih cuba mencari kepastian...
kali ini aku terfikir...
berfikir....
dan juga memikirkan...
bagai ada sesuatu di hati ini tika kala ini...
adakah aku telah melakukan pencaturan yang salah dalm hidup aku??
adakah aku melakukan sesuatu dengan mengikut kata hatiku ini tanpa memikirkan yang lain??
aku buntu...
buntu tanpa arah tuju...
aku kelu...
kelu tanpa ada apa yang mampu ku katakan...
hatiku berdetik...
bagai ada sesuatu bakal berlaku..
apakah???
aku masih kelu.....
mencari jawapan dalam kegelapan malam...
bagai ada sesuatu yang aku inginkan kepastian....
jika dia milikku...
satu aku dengannya...
tapi jika tidak...
jauhkan aku darinya,...
bukan aku memaksa...
cuma....jika semuanya nyata...maka tidak perlu kau selindungi...
bukan aku tidak percaya...
tapi...hati kecil ini sering kali ingin kan kepastian...
kenapa??
mungkin pengajaran lama mengajarku....
supaya aku tidak tersilap langkah lagi...
supaya pisang tidak berbuah 2 kali...
aku inginkan yang terbaik...
mmg betul katamu...
belum masanya lagi....
tapi kini.....
Ya Allah....aku tahu, aku bukan yang terbaik...
tp izinkan aku menjadi yang terbaik buat dia....
insyaAllah...

p/s: bukan niat hati untuk tidak mempercayai...tp hati ini sering kali kuatir pisang berbuah 2 kali...
sekian nota dari hati....
yang kini masih belum mengerti....
bagai ada sesuatu...
yang belum aku tahu....

Tuesday, July 24, 2012

rindu~kasih~cinta

Assalamualaikum...
terasa dah lama x update my blog kan...hurmmm...
no hot story,so xnak update..bleh??lalala~
hari nie klu ikutkan ramadhan yng ke-5....baru 5 hari puasa...tp dah pk nk g bli baju raya kan....
btw....y my entry macam nie??
okeyh...mula2...
rindu~apa itu rindu???mcm2 rindu nie......rindu nie satu perasaan yang sukar digambarkan....perasaan yang lahir tnpa kita mintak....tp kita selalu kata rindu kan...rindu nak shopping, rindu nak tgk wyg n mcm2 la....rindu pakwe??dah selalu dah....bleh???hehehe.....kadang2 rindu nie tanpa kita sedar,kita tahu yang kita rindu.....hurmmm....
kasih~kasih nie juga 1 perasaan yang xdpt kita lihat...tp dapat kita rasa....rasa kasih akan binatang,kasih akan manusia dan kasih akan segalanya....kasih nie semua boleh....antara sahabat dan segalanya....sebab tu org pgl kasih sayang....
cinta~cinta nie hanya 1 iaitu cinta akan Allah....n lain2 cinta tu cinta untuk mak n abah n cinta untuk kekasih hati.....
naper entry macam nie?actually aku pun xtahu....tp itu la yang aku nak cter pagi2 nie.....otak tgh kosong....jiwa inginkan ketenangan yang ase dah lama aku hilang sejak aku pergi jauh.......
k la.....gtg....
assalamualaikum.....

Friday, July 6, 2012

after 1 month

assalamualaikum....
ok...ttba arini tergerak hati utk kembali kepada hobby lama....
fine~dah lama x update..waktu exam jer duk rjin gila update...time2 xexam nie x plak update kan??hahhaa...
btw, today, mr.polaroid mula meninggalkan penang....n at the same time me too...but aku x sker guna ayat tinggal2 nie...so just say he being far away from me....=(
sedeyh???ermm....no komen....sebab???hehehe....sendiri mau ingat la kan....mmg sedeyh tahap gaban...nak dikatakan sepanjang kami bersama xpenah kut jauh2 lama2 gini...but hopefully dia balik la 10hb nie...huhuhu...
tiba2 lost nak ckp apa kan?huhuhu....
tp yang paling lawak skali bila CAK punya minyak tuti digntikan dgn minyak petrol....adeehh!!!seyes aku mcm blur jer time tu tau.....huhuhu....
pastu plak nak start CAK pagi tadi...pagi ke??pkul 2 lbh gak arr....time matahari atas kepala...adeeehh!!!punya la susah...ampun.....saya nie kurang skit start 2 mtor nie...hahahah
n now..dah balik bilik after ke bilik grkan sbb ase xtahu nak buat apa....huhuhu....
n my prince plak main futsal....n me???layan korea...hahaha.....dah jd habit plak dah...lalala~
n i think esok or lusa sampai la aku kat umah nie....sbb nak ntar kete...pas nie kena pjm CAK la...sbb kete kena service...huhuhu...tata ACJ....gonna miss u.....
tu jela nk update pun...bosan tahap karma....dada~
gonna miss him lot!!>_<
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cinta bersatu~