Pages

Followers

Sunday, October 30, 2016

Jika ini takdirku...

Bismillah..

Ya Allah..
Kau xtahu yg lama dah jiwa ni terdiam setakat ini...

Dulu..
Jiwa ni kuat, kental
Susah nak padam..

Kini..
Jiwa ni makin lemah,layu...
Mudah terkulai..

Hidup ini..
Xsama macam dulu..
Merantau..
Jauh!!
Jauh hingga terasa berat untuk melangkah..

Sungguh xckup kuat...
Bagun..
Tapi sering kali jatuh..

Kecewa, sakit..
Pendam sendiri...

Jiwa yang dlu..
Xsama dengan kini...

Jiwa kini..
Mampukah kau kuat??

Tepuk dada..
Aku buntu....

Nukilan
Nia~

Thursday, September 25, 2014

Aku kelu...

Dalam hidup ni, mcm2 yang aku ase,..

Tp kali ni aku kelu...
Antara 2..
Bukan ku xsudi,.
Tp kata2 kau menyakiti hati...
Time hati tengah serabut, dilukai, kau sakiti dan kini mungkin susah untuk ku kembali...
Mmg hakikat tiada punya apa ikatan...
Hanya kwan yang terjalin...
Namun siapa tahu jodoh diri ini...
Mungkin aku tidak bijak dalam hal2 sebegini...
Kerana aku yakin siapa diri..
Ku gagahi tanpa rasa di hati...
Terus kedepan dengan yakin sesuatu pasti kan terjadi...

Sunday, November 10, 2013

kembali jauh....

assalamualaikum...
what a miracle...ritu my hunnybunny xdpt buka and suddenly i make my new blog...and today bila nak update new post....see...im here..hahaha...
entry today kembali jauh..hahaha
aiiyaaakkk...
seminggu duduk dekat2 ni xpernah pun nak hargai..
asyik marah je katanya...
huhuhu
maafkan saya....sikap panas baran sepanjang masa...
apa2 pun....
pesanan untuk si dia yang kembali jauh...
jangan pernah putus asa...dalam hidup kita ni banyak pancaroba...bila awak putus harapan, saya lg putus harapan...
jangan pernah mintak saya pergi...itu mungkin doa yang semakin hari dikatakan akan menjadi kenyataan...
mmg kalau ada jodoh ada, tp...ntah la....hmmm...
apa2 pun doa usaha dan tawakal itu penting....
saya sentiasa mengharapkan yang terbaik...
aissshhh...dah macam sorat chenta plak kan aku ase ni..kakaka...
btw....life must go on.....
will miss u!!!!
>_<

Wednesday, July 17, 2013

malas~

assalamualaikum...
terasa lama sudah x update ini blog kan?
hahaha...pehal la aku punya bahasa ni?isk3...
hurmmm...
16hb ritu result x profesional kuar...alhamdullilah semua lepas...
macam bulan jatuh keriba pun ada..yela..sebelum ni xpernah study betul2 kan...last sem baru study..hahaha
tp nyesal mmg menyelubungi diri ni la kan..
hurmm..
then skg nie nak sumbung study, ttba diri ni rajin plak nak update blog..isk3...
dugaan tul study ni...1 bab pun xlepas lg ni..haa..gena?isk3...
sejak balik bercuti ni..hidup aku jd malas yang teramat sangat..
jiwa teresa kosong...
hati terasa sepi...
hummm..
tp kena paham...kita ada Dia...mohon pada Dia...
tp still kadang2 kita terpesong...
hidup jadi kosong...
sekali lagi....
pape pun MALAS~

tata~

Thursday, July 4, 2013

Hidup~

Assalamualaikum....
Dah lama rasanya x berkarya dalam blog ni kan...
Pape pun...sgt rindu.....
Tp hari ini terasa macam nak bercerita tentang hidup...
Bukann hidup aku tp hidup pasal sesiapa saja yg mungkin pernah atau tidak atau bakal mengalaminya...
Dalam hidup kita kita sentiasa inginkan yang terbaik...
Xpernah kita ingin kan yang x terbaik...
Tapi kita harus ingat...
Dalam hidup kita ni xsemua yang kita nak akan kita dapat..
Xsemua yg kita buat dah sehabis baik akan kita dapat...
Kadang2 kita rasa macam dah habis daya yg terbaik..tp kita tetap xdapat apa2..
Mungkin itu semua dah takdir Allah...
Dalam hidup kita ni kan ada qada dan qadar Nya...
Dia yang menentukan segalanya...
Usaha dari diri kita sendiri, tp setiap yang terjadi dari ketentuan Dia...
Kita manusia hanya mampu berdoa dan tawakal selepas apa yg kita buat...
Mungkin dulu aku xpernah terfikir pasal ni semua,
Tp akhirnya diri ni terbuka...
Bukan sebab sesiapa, bukan sebab seseorg...tp sebab diri kita sendiri...
Xperlu kita berubah kerana seseorg kerana jika kita berubah kerana seseorg, belum tentu akan kekal melainkan kita berubah kerana Dia..Allah S.W.T....
Aku hanya manusia yang lemah...xbermaya...xpunya kudrat melainkan kekuatan dariNya...
Kadang2 kita kena fikir, kita kehilangan cinta manusia kerana kita terlalu cintakan manusia tetapi tidak pada Dia...
Tp kita akan kembali cinta akan Dia apabila kita kehilangan cinta....magic bukan?
Manusia mudah lupa,alpa bila kita xdiberi kesedaran....namun insaf itu hanya seketika...bukan selamanya....
Cukuplah bermadah..rakan2 pun ingin beradu...gudnight world....insyaAllah kita jumpa lagi...aamiin...

Monday, April 29, 2013

dont think bout urself only

assalamualaikum~
today...dah masuk mggu ke-3 aku dkt kelantan nie...hmm...
mcm2 cerita sedih ada...
banyak la..
kawan lupa kawan, kawan makan kawan, kawan...mcm2 ada dengan kawan...
time ni kita baru kenal mana kawan time susah n mana kawan hanya suka time kita senang?
hahaha...manusai beb!
gua rini mmg nak lauhkan setiap yang terbuku di jiwa..tp gua tapis...agar ada hati x terluka..
biar hati kita terluka, tp jgn org...sbb bila kita mati nti, xpyh mintak maaf dkt org yg kita dah lukakan hati tu..
btw, satu benda yang aku x berkenan..
if korang dah sama2, jangan la tinggal org tu walaupun org tu nyusahkan korg...
sepanjang aku dekat sini banyak aku belajar..
bila kita lg sakit hati dengan seseorg...
sepanjang masa kita xleh nak eppy..sedeyh kan?
so just be happy walaupun hati ko dah ase mcm xleh nak happy dah...n dat time ko akan show off ko punya muka paling celaka....serious!!shitt face!!!
rini gua punya bahasa kasar, peribadi gua yg buruk jelas terpampar....
hakikatnya ramai memerhati kita tanpa kita sedar..walaupun kita jalan pun org tgk...
hmmmm..
lagi bnyk gua berleter lg banyak dosa...
so...chaw dulu!!!
assalamualaikum~

Saturday, March 30, 2013

bila jauh?

assalamualaientry hari ini berkenaan bila jauh..
nape bila jauh?
sbb nye..bila jauh, baru kita sedar bertapa berharganya insan yang selama nie sentiasa dekat sisi kita..
yela, bila depan mata, itu xkena, ini xkena...bila dah jauh2..haa...bru tahu..apa itu kasih, apa itu syg n apa itu cinta n last but not least...rindu~
skg nie mmg xjauh lg...still dkt..jauh2 2 3 hari ok lagi..pas ni..haa...sebulan,2 bulan..aiigo....
kalau parents jgn ckp la...semggu sekali kalau xde kje aku balik..nie pun dah book siap2 dgn mak n abah..2mggu skali ku pulang..kakakaa...bankrup abahku...isk3..
btw, ku harap bila jauh nie banyak kebaikan akan hadir berbanding keburukkan..bukan apa,skali skala berjauhan itu bagus untuk memelihai peribadi...
n thanx to him jgk coz bg benda yg sgt berharga..walaupun aku bising ckp mahal...isk3....
mekasih ye buah hati...
setakat nie dulu kut..buhsan sbb dlm sepital..isk3...
Assalamualaikum...>_<

saya bukan seorg wanita yang sempurna, tapi awak telah menyempurnakannya...
InsyaAllah....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cinta bersatu~