Followers

Friday, February 15, 2013

Dalam hidup ada suka duka...

Assalamualaikum...
Hari ini,hari sabtu bersamaan dengan 16/2/2013..
Time goes fast...hmm....
Boleh x kalau aku kata dalam hidup ni bnyk penyesalan?
Mcm2 nak nyesal....xhargai itu,ini dan mcm2 la...xsyukur la...hmm
Kalau ikutkan mengeluh pn xbaikkan....
Tp ntah la...susah nk digambarkan apa yang aku rasa skg...
Rasa mcm diri nie xdpt bagi yg terbaik buat mak n abah....
Rasa mcm diri ni selalu lukakan diaorg....
Adik mintak maaf....
Saya mintak maaf....
1 masalah dalam diri adalah apabila diri xdpt terima kenyataan n at the same time family yg plg kita syg,mak n abah just ignoring it...kecewa??xpayah ckp la...mcm dah x bleh nk buang...
Rasa mcm nak pergi jauh2...
Rasa mcm.......ya Allah....berdosanya hambamu ini....
Nak prove??mmg nak prove....
Tp kadang2 kita perlukan org yg dpt support kita....
N bila org yg kita harap utk support kita x mampu nak bg semua tu...kecewa lg sekali....kecawa yg teramat sgt smpi terasa mcm....u not in my shoes!!!bukan simpati yg aku mintak.... tp empati...(betul ntah ejanya)....
Mungkin banyak khilaf yg aku dah buat dulu sampai semua nie jadi...mungkin.....hanya Allah saja yg tahu..
Hidup nie walaupun org nampak kita happy mcm mana pun,tp duka tetap ada....kdg2 duka n luka yg simpan tu lg teruk dari happy yg ditunjuk...
Kita x tahu hidup org tu mcmna walaupun kita tahu kisah dia...sekadar nyatakan "aku tahu mcmna rasa" itu x cukup...kdg2 xcukup utk paham jiwa seseorg.....
Aku bukan yg terbaik walaupun ingin jd yg terbaik.....
Seseorg itu xdpt nak berubah menjadi seperti yg kita inginkan kerana dia adalah dia...dia tahu diri dia....tp...........;'(
Tp kita ttp ingin dia seperti yg kita ingini?adakah hipokritnya kita???
Kelu......tp terfikir..itulah jawapannya...

Noktah untuk kali ini......mengharapkan yg terbaik walaupun kdg2 aku kecundang untuk bangun.....

p/s: tiada kena mengena yg masih hidup ataupun yg telah meninggal dunia.....

Saturday, February 9, 2013

Manusia oh manusia...

Assalamualaikum..mula2 izinkan aku nak ucap selamat tahun bru cina utk semua yg menyambutnya...>_<
Post rini, manusia??sebb mmg kita manusia yg penuh dengan sandiwaranya...
Kalau nak ikutkan dan 2 mgu after treatment..nampak luaran mcm ada improvement..to hakikatnya hanya Allah shaja yg tahu....kenapa manusia ni pelik sgt??dengki je guna cara kotor...cuba kalau dah dengki dgn org tu buat benda lain...jgn guna benda yg Allah laknat bleh x??aku x pernah terfikir,xpernah terlintas yg aku pun akan terkena sama mcm akk aku...apa yg plg menakutkan n worse adalah aku kena lbh lama dari dia...sad kan?since umur 19thn....kdg2 ase org tu xde hati perut..bdk nie yg x punya apa2,yg xde sape2 ni untuk dia guna2 kan sampai mcm nie skali??ada apa pd aku ygndia sggp nak buat semua nie??~cukup merintih~
Mula2 mmg aku xdpt terima kenyataan...luaran nmpk sihat,dlmn dah teruk...and dr msa ke masa makin teruk...n skg pn teruk jgk...rasanya dah merebak ke tmpt lain....hmmm....
Masih banyak yg aku nk lakukan utk parents aku...waktu jd tu aku pk 1 je...sian abah n mak...lepas sorg,sorg....luluh hati aku..xsggp nk tgk mak n abah sedeyh lagi mcm dlu..ckup sekali...tp....
Kdg2 kita alpa...leka dgn nikmat dunia...bila dah terhantuk bru terngadah..nah!!ini yg terjadi..dan akhirnya kita kembali kepadaNya jua...
Mungkin banyak kesilapan yg ak dah lakukan...aku hanya mampu berdoa moga cpt sembuh dan org tu insaf...xnak mntk sesuatu yg lain..cuma dia insaf...
Sampai skg nk jejak kaki kuar rumah terasa takut sgt....terasa mcm2 sgt...ntah..xdpt digambarkan perasaan aku ni...
Aku sampai terasa mcm patah semangat dan redha shja apa yg jd...hlg semngat utk teruskan hidp...melingkar atas katil,xlalu mkn....sungguh!!aku lemah...aku xsekuat dulu....
Apa yg aku skg,aku kena kuat..aku perlu teruskan hdp ni demi mak n abah..sapa nak jga mak n abah kalau ak xde?sapa yg nak ptg kuku mak kalau aku xdak?sebak!adik cba kuat ye mak...abah....anak mak ni kan kuat...xpenah takut...adik nak bwak mak n abah p umrah sesama yer...mak xdaya pegi haji dgn abah ritu...sbb keadaan mak yg xmengizinkan....insyaAllah kita kesana....
Buat si dia~saya thu sjk nie awak bnyk sbr dgn saya...awak bg smngt tuk sya teruskan...sya tahu awk pn ada mslh..sya harap abah cpt sembuh...saya nak parents kita dpt tgk kita nti...insyaAllah jika umur sya pjg...n jika sya sembuh sepenuhnya....saya xnak saya susahkan awk nti....
Cukuplah ngis pepagi raya cina nie kan..happy chinese new year again...>_<
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cinta bersatu~